Vienkārša recepte vērtīgā ķiploka saglabāšanai, turklāt marinējuma mērcīti - ābolu etiķi, ļoti labi pēc tam var izlietot dažādu mērču pagatavošanā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g notīrītu ķiploku
  • 500 ml ābolu etiķa
  • 200 ml olīveļļas
  • 1 ēdamkarote timiāna
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote cukura
  • 1. tējkarote sāls

Pagatavošana

Pannā ielej ābolu etiķi, pieber sāli, cukuru un notīrītus, daiviņās sadalītus ķiplokus. 

Strauji uzvāra, tad liesmu samazina līdz vidējai un pavāra vēl 3 minūtes, lai ķiploki ir nedaudz mīksti, bet neizjūk. 

Nokāš caurdurī. Ķiploku daiviņas nosusina uz papīra dvieļa. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās kopā ar garšvielām. Uzlej olīveļļu. 

Var glabāt ledusskapī 2-3 mēnešus.

Ķiploki.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.