Vienkārša recepte vērtīgā ķiploka saglabāšanai, turklāt marinējuma mērcīti - ābolu etiķi, ļoti labi pēc tam var izlietot dažādu mērču pagatavošanā.
Sastāvdaļas
- 500 g notīrītu ķiploku
- 500 ml ābolu etiķa
- 200 ml olīveļļas
- 1 ēdamkarote timiāna
- 2 lauru lapas
- 1 tējkarote cukura
- 1. tējkarote sāls
Pagatavošana
Pannā ielej ābolu etiķi, pieber sāli, cukuru un notīrītus, daiviņās sadalītus ķiplokus.
Strauji uzvāra, tad liesmu samazina līdz vidējai un pavāra vēl 3 minūtes, lai ķiploki ir nedaudz mīksti, bet neizjūk.
Nokāš caurdurī. Ķiploku daiviņas nosusina uz papīra dvieļa. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās kopā ar garšvielām. Uzlej olīveļļu.
Var glabāt ledusskapī 2-3 mēnešus.