Bieza, sātīga un garda - soļanka ir laba jebkurā gadalaikā, tomēr visgardākā ir lēnu garu un brīvā dabā gatavota - uz ugunskura.

Reklāma

Soļanka

Sastāvdaļas

  • cūkgaļa
  • sīpoli
  • kartupeļi
  • burkāni
  • marinēti gurķi
  • mednieku desiņas
  • lauru lapas
  • olīvas, citrona šķēlītes
  • sāls, pipari, universālā garšviela
Soļankas sastāvdaļas.

Pagatavošana

Čuguna katlā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cūkgaļu. Ja taukvielu par maz, pievieno saulespuķu eļļu. Pieliek sagrieztus sīpolus un turpina cept. Kad sīpoli apcepušies, pievieno sarīvētus burkānus. Turpina cept, līdz arī burkāni kļuvuši zeltaini.

Uz ugunskura gatavotam ēdienam cita garša.

Pielej ūdeni, lai tas pārsedz gaļu un dārzeņus. Pievieno sāli, piparus, laurlapas un nedaudz universālās garšvielas.

Pēc 10 minūtēm pieliek šķēlītēs vai gabaliņos sagrieztus marinētus gurķus. 

Kā beidzamās pievieno gabaliņos sagrieztas mednieku desiņas un kartupeļus. 

Vāra, līdz gaļa un kartupeļi mīksti. Pasniedz ar olīvām un citrona šķēlītēm. Pēc garšas var pievienot skābo krējumu.

Olīvas.