Divas sātīgu receptes tomātu laikam. Ja vēlies veģetāro variantu, gaļas buljona vietā var izmantot dārzeņu buljonu, kā arī iztikt bez maltās gaļas - tāpat būs gardi!

Reklāma

Asā tomātu zupa

  • 750 ml dārzeņu buljona
  • 400 g konservētu, sagrieztu tomātu savā sulā
  • 300 g maltās gaļas (1:1 liellopa un cūkas gaļa)
  • 1 sīpols
  • 250 g marinētu šampinjonu
  • 250 g konservētu pupiņu
  • 250 g marinētas paprikas
  • 100 g kausēta siera
  • šķipsna kaltētas raudenes, timiāna
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls, pipari

Notīrītu sīpolu smalki sagriež. Caurdurī notecina šampinjonus un sagriež smalkās strēmelēs. Papriku arī notecina un sagriež gabaliņos.

Katlā uzkarsē olīveļļu, ieber sagrieztos sīpolus, pievieno malto gaļu un maisot apcep kādas 5 minūtes.

Pielej buljonu, pievieno tomātus, arī sagrieztos šampinjonus un papriku, pupiņas. Samaisa un uzkarsē. 

Pievieno kausēto sieru, sāli, piparus un uz lēnas uguns vāra kādas 5 minūtes. Pievieno raudeni un timiānu, karsē dažas minūtes, uzliek vāku. Tad katlu noceļ no uguns un ļauj mazliet zupai ievilkties.

Kaltēto garšaugu vietā var likt svaigus. Bet tiem garša nebūs tik intensīva.

Zupa ar tomātiem.

Zupa ar tomātiem

  • 300 g skābētu kāpostu
  • 2 kartupeļi
  • 2 vidēja lieluma marinēti gurķi
  • 3 tomāti
  • 1 sīpols
  • ķiploka daiviņa
  • 1,5 l buljona
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • ēdamkarote cukura
  • 0,5–1 tējkarote sāls
  • lociņi

Sīpolu un ķiploku sakapā, kartupeļus sagriež kubiciņos, gurķus – salmiņos. Pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpolu un pēc tam arī kartupeļus. Katlā ielej buljonu, ieber kāpostus un vāra 30 minūtes. 

Pievieno kartupeļus un sīpolus, marinētos gurķus, tomātus un tomātu pastu. Vāra, līdz kartupeļi mīksti (aptuveni 10 minūtes). Pieliek ķiplokus, sāli un cukuru. Pasniedz ar lociņiem.

Tomāti.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.