Vienkārša un ātri pagatavojama recepte, kas īpaši izdevusies būs ar jaunajiem kartupelīšiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g mazu jauno kartupeļu
  • 4 vistu kājas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • augu eļļa
  • 4–5 ķiploka daiviņas
  • daži timiāna zariņi
  • 1 citrons
  • garšvielu maisījums vistas gaļai
  • sāls

Pagatavošana

Vistas kājas bagātīgi pārkaisa ar garšvielu maisījumu, ieberzē, lai viscaur labi pārklātas, un noliek vismaz uz 30 minūtēm. Ar eļļu ieziestā cepamtraukā liek uz pusēm pārgrieztus kartupelīšus, starp tiem ierūmē vistu kājas, citrona šķēlītes un ķiploka daiviņas, kā arī visam pārliek timiāna zariņus. Uzslaka eļļu, liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 ºC 30 minūtes.

 Izņem no cepeškrāsns, vistu kājas noziež ar sviestu, cep vēl 20 minūtes vai ilgāk, līdz gaļa un kartupeļi gatavi.

Izņem no cepeškrāsns, brīdi atpūtina, pasniedzot pārlaista ar mērcīti, kas radusies, cepoties gaļai un kartupeļiem.