Svētku mielasta, dzimšanas dienas svinību vai ģimenisku pusdienu noslēgumā parasti tiek pasniegts saldais ēdiens jeb deserts. Iedvesmai - aveņu un saldā krēma kūka.
Sastāvdaļas
- 500 g saldētu aveņu
- 2 olu dzeltenumi
- 200 ml saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes maltu mandeļu
- 4 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
Saldētās avenes liek cepamtraukā. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un saputo, līdz maisījums kļūst bāli dzeltens. Tad pievieno sasmalcinātas mandeles un samaisa. Saldo krējumu ielej katliņā un uz straujas uguns uzvāra. Tiklīdz uzvārījies, katlu noceļ no uguns un saldo krējumu iecilā olu maisījumā, nepārtraukti putojot (olu dzeltenumi nedrīkst uzvārīties!). Saldā krējuma mērci pārlej avenēm, cepamtrauku liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos 20 minūtes.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.