Šo ēdienu vēlams gatavot vokpannā, tam ir daudz plusu. Dārzeņi tiek karsēti īsu brīdi, tāpēc saglabā gan krāsu, gan vērtīgās vielas un svaigo izskatu. Ēdiens izdodas kraukšķīgs un gards, turklāt pēc maltītes nav smaguma sajūtas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Garneles
  • olu nūdeles
  • paprika
  • cukīni
  • burkāns
  • sīpols
  • ¼ Ķīnas kāposta
  • dažas ķiploka daiviņas
  • ingvers
  • čili saldskābā mērce
  • terijaki mērce
  • sojas mērce
  • olīveļļa
  • sojas eļļa
  • sezama eļļa
  • sezama sēklas
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • citronpipari
  • čili pulveri

Pagatavošana

Garneles ievieto marinādē, ko pagatavo no sāls, maltiem melnajiem pipariem, citronpipariem, sasmalcināta ingvera, sojas mērces un čili saldskābās mērces. 

Papriku, cukīni, burkānu, Ķīnas kāpostu sagriež strēmelītēs. Vokpannā uzkarsē olīveļļu, vispirms aprauj 1 ķiploka daiviņu un 3 ingvera ripiņas, tad pievieno sagrieztos dārzeņus, kam uzbārsta sāli un čili pulveri. 

Viegli apceptos dārzeņus pabīda uz vokpannas malām, lai tiem pa vidu varētu cept garneles. 

Kad tas izdarīts, visu pārlej ar sojas un sezama eļļu un samaisa. Pievieno vārītas olu nūdeles, uzbārsta sezama sēklas un uzslaka terijaki mērci. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.