Lai pagatavotu gardas un aromātiskas brieža ribiņas, ir svarīgi akcentēt gaļas dabisko garšu un pievienot aromātiskus garšaugus un garšvielas. Šoreiz pavisam vienkārša recepte.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1–1,5 kg brieža ribiņu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3–5 ķiploka daiviņas (smalki sakapātas)
  • 1 bagātīga ēdamkarote medus
  • 5–6 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
  • 1 tējkarote rozmarīna
  • 1 tējkarote timiāna
  • Sāls pēc garšas
  • 150 ml liellopa buljona

Pagatavošana:

1. Marinēšana

Sajauc olīveļļu, sojas mērci, ķiplokus, medu, papriku, rozmarīnu, timiānu, sāli un piparus, lai izveidotu marinādi.

Iemasē marinādi brieža ribiņās, pārliecinoties, ka tās ir vienmērīgi pārklātas.

Ļauj ribiņām marinēties ledusskapī vismaz četras stundas (vēlams uz nakti).

2. Pirms cepšanas

Pirms gatavošanas izņem ribiņas no ledusskapja, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai (apmēram 30 minūtes).

3. Cepšana pannā (pēc izvēles)

Uzsilda lielu pannu uz vidēji augstas uguns un īsi apbrūnina ribiņas no abām pusēm, lai tās iegūtu zeltainu garozu.

4. Cepšana krāsnī

Sakarsē krāsni līdz 180 °C.

Novieto ribiņas cepamtraukā ar vāku vai pārklāj ar foliju, lai tās neizžūtu.

Pārlej ribiņām 150 ml buljona, lai saglabātu sulīgumu.

Cep apmēram 2–2,5 stundas, ik pa laikam pārbaudot, vai tās ir mīkstas. Ja šķidrums iztvaiko, pievieno nedaudz ūdens vai buljona.

5. Pabeigšana

Kad ribiņas ir gandrīz gatavas, palielina krāsns temperatūru līdz 200 °C un cep vēl 10–15 minūtes, lai tās iegūtu kraukšķīgu garozu.

6. Pasniegšana

Pasniedz ribiņas ar ceptiem dārzeņiem, kartupeļu biezeni, vārītiem kartupeļiem vai dzērveņu mērci, lai paspilgtinātu gaļas garšu.

Šī recepte izcels brieža gaļas maigumu un piešķirs tai aromātisku, sabalansētu garšu. Labu apetīti!

Aptauja

Ko darīt ar brūnajiem lāčiem Latvijā?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu