Mēdz teikt, ka labāk nezināt, kā taisa politiku un desas. Par desām runājot, viss nav tik slikti, īpaši tad, ja šo desu gatavo pats. Izmēģināju recepti, ko redzēju kādā YouTube kanālā. Un, jāteic, vārīto desu turpmāk nepirkšu veikalā, bet no medījuma gaļas gatavošu pats!

Reklāma

Spiediena katliņā liku kopā vārīties 500 gramu mežacūkas sivēna gaļas un 500 gramu vistas stilbiņu. Protams, katram no mums ir sava slepenā garšvielu kombinācija. Manā gadījumā tās bija kadiķogas, ķiploku granulas, paša gatavots izopa sāls un čili pipara pāksts.

Gaļu vārīju 45 minūtes. Tikmēr uzbriedināju želatīnu.

Gaļu atdalīju no kauliem, pielēju mazliet buljona, kurā izšķīdināts uzbriedināts želatīns, mazliet vārītu biešu sulas krāsai, ēdamkaroti Dižonas sinepju, mazliet piestā sasmalcinātu koriandra sēklu un vēl mazliet jūras sāls.

To visu sablenderēju ar iegremdējamo blenderi viendabīgā vijīgā masā un iepildīju minerālūdens pudelē, kam nogriezta konusa daļa ar korķīti. Pudeli mazliet patricināju, pāris reižu piesitot to pie galda. Tad to līdz rītam atstāju ledusskapī, lai desas masa sastingst.

Atliek to tikai sagriezt un kārtot uz sviestmaizēm vai izmantot, cepot kopā ar omleti vai salātos. Un, jā, šajā desā būs tikai tas, ko jūs tajā paši ieliksiet! Šādā veidā var pagatavot desu no jebkuras gaļas un izmantot tādas garšvielas, kādas jums patīk vislabāk.

Nākamajā reizē plastmasas pudeli vairs neizmantošu – to var nodot pārstrādei! Masu pildīšu silikona formiņās, ko izmantoju maizes cepšanai. Tās var izmantot daudzas reizes, un desas forma sakritīs ar maizes šķēlītes formu! Labu apetīti!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.