Sātīgs pīrāgs jeb sacepums, kur īpašu pikantumu piešķir trīs veidu sieri, kā arī kārtīga ķiplociņa piedeva.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g brokoļu
  • 300 g rikotas vai mājas siera
  • 125 g Čedaras siera
  • 60 g Parmas siera
  • 2 olas
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote sakapāta timiāna
  • 75 g sviesta
  • 200 g rīvmaizes
  • sāls un melnie pipari

Pagatavošana

Brokoļus sadala rozetēs, kātus nomizo un sagriež šķēlītēs. Visus liek verdošā sālsūdenī, pavāra pāris minūšu. Tad notecina caurdurī, ieliek aukstā ūdenī un nosusina.

Rikotas sieru samīca, pievieno rīvētu Čedaras un Parmas sieru, piesit olas, pieliek saspiestas ķiploka daiviņas un timiānu, pieber sāli un piparus. Visu samaisa, pievieno brokoļus. Dažas skaistākās brokoļu rozetes atstāj, lai dekorētu pīrāgu.

Katliņā izkausē sviestu un pievieno rīvmaizi, apcep.

Cepamtraukā liek 3/4 apceptās rīvmaizes, samīca pamatni un maliņas veido uz augšu.

Ielej siera maisījumu un vienmērīgi pārklāj ar atlikušo apcepto rīvmaizi. Mīklā ieliek atliktās brokoļu rozetes.

Cep cepeškrāsnī 180 °C 30–40 minūtes, līdz sacepums kļūst stingrs. Garšos silts, un var ēst arī atdzisušu.

 

Brokoļi.

Aptauja

Kā tu vēlētos lasīt portāla LASI.LV saturu?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem