Plācenīši labi garšo kopā ar salātiem un dārzeņu sautējumu. 


Reklāma

Sastāvdaļas 6 porcijām

• 300 g mīksti izvārītu griķu


• 250 g biezpiena


• 50 g griķu miltu


• Tējkarote sāls


• Tējkarote krievu sinepju


Mērcei


• 240 g tomātu gabaliņu savā sulā


• 200 ml saldā krējuma


• 50 ml ūdens


• Ēdamkarote brūnā cukura


• ½ tējkarotes sāls


• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu


• ⅓ tējkarotes kurkumas


Pagatavošana

Bļodā viendabīgā masā samīca griķus un biezpienu. 

Pievieno griķu miltus, sāli, sinepes un samaisa. 

Masai jābūt stingrai un mitrai, lai ar rokām var veidot plācenīšus. Pannā uzkarsē eļļu un cep uz vidējas uguns, līdz tie ir zeltaini brūni no abām pusēm. 


Katliņā uzvāra visas mērcei paredzētās sastāvdaļas un liek tajā izceptos plācenīšus. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.