Daudziem biezpiens ir neiztrūkstoša brokastu sastāvdaļa. Lai tas neapniktu, var bagātināt ar dažām piedevām, un biezpiens stabili saglabās vietu brokastu ēdienu listē.
Ar redīsiem un sieru
- 60 g biezpiena
- 60 g redīsu
- 50 g Holandes siera
- 50 g skābā krējuma
- 30 g lociņu
- sāls
Redīsus un sieru sarīvē, lociņus sasmalcina. Biezpienu samaisa ar sieru, pievieno redīsus, lociņus, sāli un krējumu un sajauc.
Ar tomātiem
- 100 g biezpiena
- 100 g tomātu
- 100 g krējuma
- 1 ola
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu lociņu
- pusēdamkarote ķimeņu
- dārzeņu garšvielu maisījums
- sāls pēc garšas
Biezpienu izberž caur sietu, pievieno daiviņās sagrieztus tomātus, sarīvētu cieti vārītu olu, lociņus, pieliek ķimenes, krējumu, garšvielas un visu sajauc.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem