Mannu var izmantot, lai pagatavotu biezputru, plācenīšus, saldēdienus (uzputeni, bubertu, sacepumus), klimpas un vēl citus ēdienus. Manna noder arī panēšanai.

Reklāma

Sastāvdaļas

Buljonam:

  • vistas muguriņas, spārniņi vai kājas
  • burkāni
  • zaļie zirnīši
  • zaļumi
  • sāls

Klimpām:

  • 40 g mannas
  • 70 ml piena
  • 25 g sviesta
  • 1 ola
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • sāls

Pagatavošana

Uzvāra vistas buljonu. 

Pagatavo klimpu mīklu - uzvāra pienu, pievieno sviestu, muskatriekstu, sāli un mannas putraimus. Nepārtraukti maisa, lai piens ar mannu savārās biezā kunkulī.

Iegūto masu liek traukā un iemaisa sakultu olu. Kad masa atdzisusi, veido nelielas klimpas, vāra sālsūdenī aptuveni 5 minūtes. 

Izvārītās klimpas liek karstā vistas buljonā. Pasniedzot zupu lej šķīvī, bagātīgi uzbārsta zaļumus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem