Sātīgs un ļoti aromātisks ēdiens, kura sastāvā ir pupiņas un desiņas, ir viegli pagatavojams.
Sastāvdaļas
- Saulespuķu eļļa – 1 ēdamkarote
- Mednieku desiņas – 8 gab.
- Sīpols – 1 gab.
- Burkāni – 2 gab.
- Pupiņas tomātu mērcē – 2 burciņas
- Lauru lapa – 1 gab.
- Tomātu mērce – 2 ēdamkarotes
- Vusteršīras mērce – 1 ēdamkarote
- Sāls, pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
Pannā uzkarsē eļļu un liek uz straujas uguns apcepties desiņas. Ieliek tās citā traukā, lai neatdziest.
Tikmēr notīra sīpolu un burkānu. Sīpolu smalki sagriež, burkānu – sarīvē (varat sagriezt arī smalkās ripiņās, ja tā garšo labāk). Liek pannā cepties.
Pannā pievieno pupiņas, tomātu mērci, lauru lapu, Vusteršīras mērci un garšvielas – sāli, piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Desiņas liek atpakaļ pannā kopā pie pārējām sastāvdaļām. Nogriež karstumu uz minimālu, uzliek pannai vāku un gatavo vidēji vēl 10 minūtes. Kad gatavs, izņem lauru lapu no ēdiena.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem