Daudziem biezpiens ir neiztrūkstoša brokastu sastāvdaļa. Lai tas neapniktu, var bagātināt ar dažām piedevām, un biezpiens stabili saglabās vietu brokastu ēdienu listē.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 100 g biezpiena
  • 100 g svaiga gurķa
  • 100 g mazsālīta laša
  • 1 ēdamkarote mikrozaļumu
  • citronpipari
  • sāls

Pagatavošana

Gurķi sagriež gareniski plānās šķēlēs. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno nedaudz sāls un citronpiparu.

Sagatavoto masu liek uz maizes šķēles, virsū kārto lasi un gurķus, uzbārsta mikrozaļumus.

Mikrozaļumi ir pirmās izaugušās dīgļlapiņas, kuras ēd bez sēkliņas. Tomēr arī šajos pirmajos zaļumos ir krietni vairāk organismam labvēlīgo vielu nekā pieaugušajos augos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu