Ļoti laba, oglēs cepta piedeva jebkurai grilētai gaļai un dārzeņiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 8 lieli kartupeļi
  • 500 g biezpiena
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 1 iepakojums kressalātu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2–3 pētersīļa zariņi
  • 2–3 piparmētras zariņi
  • 1 tējkarote saldās paprikas pulvera
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus ietin folijā, liek oglēs un cep aptuveni 30 minūtes, līdz tie mīksti. Pētersīļa un piparmētras zariņus sīki sakapā. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Biezpienu sajauc ar saldo krējumu, iejauc tajā garšaugus, sīpolu un ķiplokus. Pieber sāli, piparus pēc garšas un paprikas pulveri.

Grilētos kartupeļus iegriež krusteniski, daļas nedaudz atvirza un piepilda ar biezpiena un zaļumu masu. Atlikušo biezpienu pasniedz klāt.

Padomi gaļas grilēšanai

  • Lai liellopa gaļa grilējot nesarautos, to vajag iegriezt.
  • Gaļa sanāk ļoti mīksta, ja pirms grilēšanas to marinē eļļā.
  • Sāli gaļai pievieno pēc grilēšanas, jo tas no gaļas izvelk mitrumu, padara gaļu sīkstu.
  • Cūkas gaļa ir treknāka par liellopa gaļu, tāpēc tā vienmēr būs daudz sulīgāka.
  • Cūkas muguras fileja ir visliesākā – lai būtu sulīga, tā jāmarinē eļļā.
  • Grilēšanai ļoti parocīgas ir cūkas ribiņas un pavēdere.
  • Vistas gaļu grilē ar visu ādu – zem tās ir plāna tauku kārta, kas pasargā gaļu no izkalšanas.
  • Ja vistas ādu vairākkārt ieziež ar marinādi, tā kļūst zeltaini kraukšķīga.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem