Ja vēlas sātīgāku maltīti, burkānu masu var papildināt ar žāvētas gaļas vai desas gabaliņiem.


Reklāma

Sastāvdaļas 4 porcijām

  •  3 cepti burkāni

  •  50 ml buljona

  • 100 g cietā siera

  • 2 olas

  • Sīpols

  • 2 ēdamkarotes sviesta

  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu

  • Šķipsniņa maltu Kajennas un melno piparu

  • ⅓–½ tējkarotes sāls

  • Sakapātas dilles dekorēšanai 


Pagatavošana

Ceptos burkānus nomizo un sagriež gabaliņos. Liek blenderī un kopā ar buljonu sajauc viendabīgā masā. Pannā izkausē sviestu, apcep tajā sakapātu sīpolu, tad pieber miltus, mazliet apcep un pieliek burkānu biezeni, abu veidu piparus un sāli, un, nepārtraukti maisot, uzkarsē. Atdzesē. 


No olu dzeltenumiem atdala baltumus un saputo stingrās putās. 

Atdzisušai burkānu masai pievieno olu dzeltenumus, sieru un samaisa. Iecilā olu baltumus. 

Pilda nelielās veidnēs un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes. Pasniedz siltu kopā ar dillēm vai citiem garšaugiem. 


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem