Visas jūras veltes satur organismam tik nepieciešamās omega-3 taukskābes, bet visvairāk to ir lašos, forelēs, skumbrijās, sardīnēs un siļķēs. Ir arī pētījumi, kuros pierādīts, ka cilvēkiem, kas regulāri ēd zivis, ir mazāka iespēja piedzīvot vecuma izraisītos smadzeņu darbības traucējumus, piemēram, atmiņas pasliktināšanos.
Sastāvdaļas
- 500 g svaigu vai saldētu zivju filejas
- 125 g garneļu
- 1 neliels puravs
- 50 g sviesta vai margarīna
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- pustējkarote balto piparu
- pustējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
Pagatavošana
Četrus nelielus cepampapīra gabalus ieziež ar sviestu. Zivju filejas pārloka uz pusēm un liek uz papīra. Uz filejām liek garneles. Uzspiež citrona sulu, uzbārsta sāli un piparus.
Sviestu puto, līdz kļūst mīksts. Tam pievieno sasmalcinātu puravu un dilles. Uz katra zivs gabala liek sagatavotā sviesta piciņas.
Pēc tam papīru cieši satin un zivju maisiņu liek uz plāts. Cep cepeškrāsnī 225 grādos 15–20 minūtes.
Gatavos zivju maisiņus liek uz šķīvjiem un ver vaļā pie galda.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem