Asie salāti jeb burkāni korejiešu gaumē labi papildinās jebkuru gaļas vai dārzeņu ēdienu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • pusglāze augu eļļas
  • 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • pustējkarote malta čili
  • pustējkarote sāls

Pagatavošana

Burkānus sarīvē salmiņos. Sīpolus sīki sagriež un apcep eļļā, līdz tie zeltaini. Eļļu izkāš caur sietiņu (sīpolus salātiem neizmanto). Kad tas izdarīts, siltajai eļļai pievieno malto koriandru, čili, piparus, citrona sulu, sāli, cukuru, caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas un maisa, līdz cukurs izkusis. Mērci uzlej sarīvētajiem burkāniem un salātus rūpīgi samaisa. 

Ja salātus vēlas pikantākus, pievieno etiķi (sarkanvīna vai ābolu etiķi, vai arī balto vīnogu balzametiķi).

 

 

Foto: Shutterstock

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.