Viegls un svaigs saldēdiens, turklāt - vegāniem draudzīgs.
Reklāma
Sastāvdaļas
1 liela citrona rīvēta miziņa
- 1 liela citrona sula
- 50 ml ūdens
- 3 ēdamkarotes kļavu vai agaves sīrupa
- 300 ml kokosriekstu piena
- ¼ tējkarotes kurkumas pulvera
- 5 ēdamkarotes čia sēklu
Pagatavošana
1. Sajauc citrona miziņu, sulu, kokosriekstu pienu, ūdeni, saldinātāju, sāli un kurkumu, līdz tie ir labi sajaukušies.
Pievieno čia sēklas un vienu vai divas reizes apmaisa ar blenderi, lai sēklas labi sadalītos.
2. Nogaršo un saskaņo saldumu un skābumu. Pēc garšas pievieno vēl citrona sulu vai miziņu un samaisa/sablendē.
3. Ielej maisījumu glāzēs. Atdzesē, uz nakti ieliekot ledusskapī. Pēc apmēram stundas samaisa, lai sadalītu saķepušās čia sēklas.
4. Pudiņu dekorē ar saputotu kokosriekstu krēmu, citrona miziņu un pasniedz.