Brūnīīs jeb 'braunijs' ir šokolādes biskvītkūka, kas sagriezta gabaliņos. Šim gardumam jābūt ar kraukšķīgu maliņu un samtaini sulīgu viduci.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 75 g tumšās šokolādes
- 75 g sviesta
- 2 olas
- 250 g brūnā cukura
- 100 g miltu
- ½ tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
1.Šokolādi sasmalcina, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un ūdens peldē izkausē.
2. Olas liek putojamā traukā, pievieno cukuru un puto, līdz iegūst gaišu un gaisīgu masu. Olu masā iemaisa izkausēto šokolādi.
3. Ietauko 20 cm kvadrāta formu. Ieklāj cepamo papīru. Saputoto masu lej formā un liek cepties līdz 190 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Brūnīšus cep 25 minūtes. Atdzesē 5 minūtes un tad sagriež nelielos kvadrātos.