Šis gardums būs patiešām mutē kūstošs, īpaši labi garšos kopā ar saldējumu.
Sastāvdaļas
- 200 g (divas tāfelītes) tumšās šokolādes
- 50 g kakao pulvera
- 150 g sviesta
- 80 g kviešu miltu
- 200 g smalkā cukura
- 100 g brūnā cukura
- 3 olas
- šķipsni;na sāls
Pagatavošana
Uz lēnas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Regulāri apmaisa, kamēr šokolāde pilnībā izkūst. Lielākā bļodā samaisa kakao pulveri, miltus, sāli, abus cukurus. Pievieno viegli sakultas olas, padzisušu sviesta un izkausētās šokolādes masu. Visu rūpīgi samaisa.
Sajaukto masu lej ar sviestu ieziestā veidnē, lai mīkla tajā nebūtu plānāka par 3 cm.
Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35–40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja tas sauss, braunijs ir izcepies. Pirms ēšanas atdzesē vismaz stundu. Pasniedz ar vaniļas saldējumu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.