Šis gardums būs patiešām mutē kūstošs, īpaši labi garšos kopā ar saldējumu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g (divas tāfelītes) tumšās šokolādes
  • 50 g kakao pulvera
  • 150 g sviesta
  • 80 g kviešu miltu
  • 200 g smalkā cukura
  • 100 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • šķipsni;na sāls

Pagatavošana

Uz lēnas uguns ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Regulāri apmaisa, ka­mēr šokolāde pilnībā izkūst. Lielākā bļo­dā samaisa kakao pulveri, miltus, sāli, abus cukurus. Pievieno viegli sakultas olas, padzisušu sviesta un izkausētās šo­kolādes masu. Visu rūpīgi samaisa.

Sajaukto masu lej ar sviestu iezies­tā veidnē, lai mīkla tajā nebūtu plānā­ka par 3 cm. 

Cep cepeškrāsnī 180 grā­dos 35–40 minūtes. Gatavību pārbau­da ar koka irbulīti – ja tas sauss, brau­nijs ir izcepies. Pirms ēšanas atdzesē vismaz stundu. Pasniedz ar vaniļas saldējumu. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.