Klasiskā omlete tiek gatavota vienīgi no olām un ūdens vai piena. Bet šo pamatrecepti var papildināt ar piedevām pēc savas gaumes – ar sieru, šķiņķi, dārzeņiem vai ko citu.
Sastāvdaļas 3 porcijām
- 3 olas
- 50 g sviesta
- pustējkarote sāls
- 1 ēdamkarote miltu
- 5 ēdamkarotes piena
Pildījumam:
- 120 g biezpiena
- 100 g bieza skābā krējuma
- 200 g šķiņķa
- 100 g siera
- 3 ēdamkarotes asās tomātu mērces
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Izsijātus miltus, pienu un sāli sakuļ, pievieno olas un samaisa. Ļauj mīklai 20 minūtes uzbriest. Tad uz pannas izkausētā sviestā cep trīs omletes.
Biezpienu sajauc ar skābo krējumu, salmiņos sagrieztu šķiņķi, pipariem un sāli.
Atdzisušas omletes pārziež ar biezpiena un šķiņķa masu, satin rullīšos,
liek ietaukotā pannā, pārziež ar aso tomātu mērci, pārkaisa sarīvētu sieru un cep cepeškrāsnī 150 °C aptuveni 10 minūtes.
Vispārīgi ieteikumi omletes cepšanā
- Lai omlete izdotos garšīga, jāatceras dažas svarīgas lietas. Tā būs maiga un čagana, ja miltus vispirms rūpīgi samaisa ar šķidrumu un tikai pēc tam pievieno sakultas, taču neputotas olas. Ja omlete cepšanas laikā met kūkumu vai salūst, mīklai vēl jāpievieno nedaudz šķidruma. Sviests omletei piešķir sevišķi patīkamu garšu, taču mēdz strauji piedegt.
- Omletes garšu var uzlabot arī šādi: uz naža gala uzdur sviesta piciņu un ar to apziež tikko izceptu omleti. Ja pievieno sieru, to var likt klāt olu masai vai uzbārstīt tikko izceptai omletei un ļaut, lai tas pamazām izkūst.
- Omletes cepšanai ieteicams izmantot pannu ar nepiedegošu virsmu. Mīklu lej pannas vidū, tad šūpojot izpludina pa visu pannu.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu