Avokado nu reiz ir tas auglis, ko iesaka uztura speciālisti, jo tajā ir vērtīgas taukskābes. Tas der sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Avokado ir kālija avots, tajā ir A, E, B6, K vitamīns un daudz labu uzturvielu. Labā ziņa – ir maz ogļhidrātu. Veģetārieši ar to veiksmīgi aizstāj gaļu.
Sastāvdaļas
- 2 avokado
- 100 g garneļu
- neliels sarkanais sīpols
- 2 selerijas kāti
- 8 olīvas bez kauliņiem
- sula no puscitrona
Mērcei
- 4 ēdamkarotes majonēzes
- 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote kečupa
- raudene
Pagatavošana
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, ar karoti uzmanīgi (netraumējot miziņu) izņem mīkstumu, ko sagriež kubiņos un apslaka ar citrona sulu. Garneles noskalo ar aukstu ūdeni, notecina un pievieno avokado gabaliņiem. Selerijas kātus sagriež kubiņos. Smalki sagriež olīvas un sasmalcina sīpolu.
Visu liek bļodā pie avokado un garnelēm. No majonēzes un pārējām mērces sastāvdaļām sajauc mērci. Ja vajag, pieber sāli un piparus. Pievieno sagrieztajiem dārzeņiem un garnelēm un samaisa. Ar salātiem pilda izdobtās avokado miziņas.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.
Ko tu saņemsi:
🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem