Gatavojot cidoniju sīrupu, var iegūt divējādu labumu – pašu sīrupu un no palikušajām saldajām šķēlītēm var gatavot sukādes, vārīt ievārījumu vai gatavot aromātisku degvīnu.
Sastāvdaļas
- 1 kg cidoniju
- 1 kg cukura
Pagatavošana
Cidonijas pārgriež uz pusēm, ar nažkarotīti izgrebj sēklas. Cidoniju pusītes sagriež smalkās šķēlītēs.
Katlā vai bļodā kārtām ber cidoniju šķēlītes un cukuru. Virsējo kārtu pārkaisa ar cukuru.
Notur 2–3 dienas, pa brīdim trauku sakratot.
Cidonijas pārber sietā, kas izklāts ar marli, un notecina sīrupu. Sīrupu lej sterilās pudelēs vai burkās, uzliek sterilus vāciņus vai korķus. Uzglabā ledusskapī.
Lai cidoniju sīrupu varētu uzglabāt ilgāk, to karsē. Sīrupu uzvāra uz lēnas uguns, nosmeļ putas un salej sterilās burkās vai pudelēs un uzliek sterilus vākus vai korķus. Uzglabā vēsā, sausā vietā.
Padoms!
- Uz cidoniju šķēlītēm var uzliet degvīnu un izturēt 3 mēnešus, tad noliet.
- Cidoniju šķēlītes var turēt ledusskapī burkā un, pārlejot ar verdošu ūdeni, gatavot dzērienu vai pievienot tējai.
- Šķēlītes var pakaltēt cepeškrāsnī un iegūt sukādes.
- Tās var ar āboliem savārīt garšīgā ievārījumā.