Ātri pagatavojami un gardi salāti, kur galvenajā lomā - tuncis.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 150 g nelielu kartupelīšu
  • 120 g konservēta tunča eļļā
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 tomāts
  • 1 cieti vārīta ola
  • 1,5 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus ar visu mizu izvāra sālsūdenī, nokāš, nomizo un sagriež šķēlēs. 

Vārīto olu sagriež šķēlēs, katru šķēli pārgriež uz pusēm. Sīpolus sīki sakapā, tomātu nomizo un sagriež gabaliņos. 

Bļodā sakuļ olīveļļu un etiķi, pieber sāli un piparus. Nedaudz mērces uzlej uz šķīvja. 

Pusi kartupeļu šķēļu kārto uz šķīvja, pārkaisa ar sāli, tad uzliek pusi tunča gabaliņu, pusi olu šķēlīšu un sakapāto sīpolu. Pārlej ar pusi atlikušās mērces. Atkārto, līdz visi produkti izlietoti.

Salātus pārkaisa ar tomātiem. Pārsedz ar pārtikas plēvi un uz 1–2 stundām ievieto ledusskapī, lai garšas ievelkas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.