"Pāršķirstot senas pavārgrāmatas, uzmanību piesaistīja marinētu pipargurķīšu recepte, kas publicēta 1934. gadā izdotā pavārgrāmatā, ko sastādījusi M. Feldmane. Jau tad bija pieejamas kvalitatīvas garšvielas, dažādi etiķi. Ja gribas pikantākus gurķīšus, var pievienot zaļos piparus un svaigu čili,” teic pavāre Astrīda Čeppe.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 2 kg mazu gurķīšu
  • 6 glāzes vīna etiķa
  • dilles
  • pipari (ja vēlas stiprākus, var ņemt turku piparu)
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

Notīrītus gurķīšus sakārto traukā, pieliek dilles, pārlej aukstu, stipru sālsūdeni, noliek vēsā vietā, patur 3–4 dienas. Uzvāra stipru etiķūdeni ar minētām vircēm. Sālsūdeni nolej un gurķīšiem pārlej atdzesētu etiķūdeni. 

Pēc četrām dienām nolej pirmo etiķūdeni, gurķīšus sakārto mazās burciņās. 

Uzvāra jaunu stipru etiķūdeni, atdzesē un pārlej gurķīšiem tā, lai ir apņemti. Pasniedz pie aukstiem un siltiem gaļas ēdieniem.

Aptauja

Kāds ir jūsu biežākais LASI.LV apmeklējuma laiks?

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.