Zemenes ir bagāts C un B9 vitamīna avots, satur arī B6, K un E vitamīnu, kāliju, mangānu, magniju, dzelzi, varu un citas vērtīgas vielas. Iedvesmai - divas saldēdiena receptes ar zemenēm.
Zemeņu putas
- 400 g zemeņu
- 100 g cukura
- 3 olu baltumi
- sula no 1 apelsīna
- 2,5 tējkarotes želatīna
Želatīnu izšķīdina aukstā ūdenī. Zemenes sablendē. Apelsīna sulai pievieno cukuru un karsē, līdz tas izkusis. Karstajai masai pievieno želatīnu un maisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno sablendētās zemenes un ievieto ledusskapī uz pusstundu.
Olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā atdzesētajā un sabiezēt sākušajā zemeņu masā. Saliek deserta traukos un ievieto ledusskapī, lai sastingst. Pasniedzot dekorē ar svaigām zemenēm.
Zemeņu saldējums
- 250 g zemeņu
- 100 g šokolādes krēma Nutella
- 220 g svaigā siera Mascarpone
- 150 g brūnā cukura
- 150 ml trekna piena
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
Zemenes sablendē ar cukuru un citrona sulu. Maskarponi saputo ar pienu. Zemeņu masu iecilā siera masā, tad pievieno šokolādes krēmu un visu samaisa tā, lai masas pilnībā nesajauktos. Ieliek uz trim stundām saldētavā sasalt. Pasniedz ar zemeņu mērci.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.