Vārot pastu, itālieši ievēro proporciju: 100:10:1 (ūdens : pasta : sāls). Tātad, lai izvārītu 100 g pastas, vajag 1 l ūdens un 10 g jūras sāls.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 450 g muskatķirbja
- Olīveļļa
- 1 sarkanā paprika
- 1 dzeltenā paprika
- 1 glāze risoni (rīsveida pasta)
- 50 g rukolas
Mērcei
- 30 ml olīveļļas
- 4 ēdamkarotes balzametiķa
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo un sagriež 2,5 cm gabaliņos. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, uz tā saliek ķirbja gabaliņus, pārrasina ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un maltajiem pipariem. Cepešpannu ar ķirbja gabaliņiem liek līdz 220 ºC sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes.
- Dzelteno un sarkano paprikas pāksti katru atsevišķi ietin folijā un liek līdz 220 ºC sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. Tad paprikas pākstis iztin no folijas, noloba melno miziņu. Katru paprikas pāksti gareniski sagriež četrās daļās un izņem sēklas. Tad katru daļu sagriež sloksnītēs.
- Pastu risoni vāra sālsūdenī, līdz tā ir al dente. Pastu nolej sietā un atdzesē.
- Lielā salātu bļodā liek ķirbja gabaliņus, paprikas sloksnītes, rukolas lapas, risoni pastu un visu samaisa.
- Salātu mērcei sajauc olīveļļu ar balzametiķi un pārrasina pāri salātiem. Pārkaisa pāri sāli un maltos piparus.