Gards un vienkāršs ēdiens, kas vienlīdz labi derēs gan pusdienām, gan vakariņu reizei.
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1–2 sīpoli
- 120 g ķirštomātiņu
- 6 olas
- 3 ēdamkarotes ūdens
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Kartupeļus izvāra sālsūdenī. Nokāš. Sīpolus sagriež un apcep uz pannas sakarsētā eļļā, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno šķēlēs sagrieztus kartupeļus un maisot cep 3–4 minūtes, līdz tie viscaur pārklāti ar eļļu.
Nolīdzina un pārkaisa ar sagrieztiem ķirštomātiņiem.
Bļodā sakuļ olas, ūdeni, sāli un piparus, maisījumu pārlej kartupeļiem. Uz pavisam lēnas uguns cep 10–15 minūtes, līdz olu maisījums sabiezējis. Pārkaisa ar pētersīļiem.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.