Zemeņu lielais pluss – tās var savienot praktiski ar jebkuru mīklu, un šīm ogām ļoti patīk šokolāde. Šajā receptē izmantota baltā.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g zemeņu
  • 160 g kviešu miltu
  • 170 g cukura
  • 150 g paniņu
  • 60 g sviesta
  • 50 g baltās šokolādes
  • 1 ola
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 3/4 tējkarotes cepamā pulvera
  • pūdercukurs dekorēšanai

Pagatavošana

20 cm diametra veidnē ieklāj cepampapīru. Lielā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru, līdz iegūta gaiša, krēmīga masa. Piesit olu un turpina putot vēl pāris minūšu. Iemaisa vaniļas ekstraktu. Pakāpeniski pievieno paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. 

Balto šokolādi sakapā un iemaisa masā.

Veidnes apakšā kārto sagrieztas zemenes (100 g), tām virsū lej mīklu. Cep cepeškrāsnī 185 grādos. Kūka ir gatava, kad, iedurot koka irbulīti, pie tā nekas nepielīp. Pēc cepšanas kūku atdzesē. Liekot uz šķīvja, apgriež otrādi. Pasniedz, rotātu ar atlikušajām zemenēm un pūdercukuru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.