Šī zupa modina un rosina organisma enerģiju, kas ļoti nepieciešama pavasarī. Topinambūra riekstainā garša labi sader ar čili asumu, bet, ja topinambūrs nav pieejams, zupa būs garda arī bez tā.

Sastāvdaļas 4 porcijām

Gatavošanas laiks 15 minūtes  + laiks buljona uzvārīšanai

  •  puse vistas buljonam
  • sīpols
  • 2 vārītas olas
  •  pāris ķiploka daiviņu
  • tējkarote sakapāta ingvera
  • čili
  • 250 g rīsu nūdeļu
  • 8 topinambūra sakneņi
  • 100 g jauno spinātu lapiņu
  • 1/4 Ķīnas kāposta
  • 2 lauru lapas
  • sāls

Pagatavošana

Katlā ielej 2 litrus ūdens, liek vārīties vistu, noputo. Pieliek sīpolu, ķiplokus, lauru lapas. Buljonu vāra uz lēnas uguns. Pieliek sīki sagrieztu, sakapātu ingveru, iemet čili. 

Ja nav pieredzes ar čili piparu, vispirms ieliek pusi no nelielas pāksts, pavāra un pagaršo, vai pietiek asuma. 

Ja šķiet pārāk ass, čili izņem. Vajadzētu iznākt aptuveni 1,5 litriem buljona.

Buljona aizdaram var izmantot jau gatavo asi skābo Tom Yum pastu, ko lieto taizemiešu zupām. Pastas sastāvā jau ir čili, citronzāle, ķiploks un citi garšaugi, tad tos vairs atsevišķi nevajag pievienot.

Atsevišķi novāra rīsu nūdeles (skatās pamācību uz iepakojuma), nokāš, liek bļodā.

Svaigu topinambūru plāni sašķēlē. Ķīnas kāpostu sagriež smalkās strēmelēs.

Katrā zupas šķīvī liek topinambūra šķēles, olu, Ķīnas kāposta strēmeles un sauju spinātu lapiņu. Pārlej ar karsto buljonu. Var ielikt arī vistas gaļu vai kādu tīģergarneli. Katrs ēdējs ieliek sev rīsu nūdeles, cik vēlas.

Dārzeņi ir svaigi, kraukšķīgi, tie tikai nedaudz apsutinās karstajā buljonā. Ja tos kārojas mazliet mīkstākus, pavāra tos buljonā 2–3 minūtes.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.