Brī siera vietā var izmantot jebkuru grilsieru, tas gan vispirms jāapcep uz grilpannas no abām pusēm. Apcepto sieru liek uz omletes, pirms panna ievietota cepeškrāsnī. Omleti var baudīt atsevišķi vai ar piedevām.

Sastāvdaļas 4 personām, gatavošanas laiks 20 minūtes

Alise Kindzule-Dunavska.
  • 6 olas
  • 500 g ķirbja
  • čili pipars
  • ķiploka daiviņa
  • 100 g saldā krējuma
  • 60 g olīveļļas
  • 100 g Brī siera
  • 10 g tumšā balzametiķa
  • timiāna zariņš
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Nomizotu ķirbi sagriež kubiņos. Izvēlas pannu, kuru drīkst likt cepeškrāsnī. Sakarsē to, ielej eļļu un apcep ķirbja gabaliņus. Čili piparam izņem sēklotni un sīki sakapā, arī ķiploku sakapā, visu liek pannā pie ķirbja un apcep. Pārlaista ar tumšo balzametiķi.

Olas sakuļ ar saldo krējumu, pievieno sāli pēc garšas, piemaļ melnos piparus un ieliek timiāna zariņu. Gatavo masu lej pāri apceptajam ķirbim.

No sākuma olu masu ar koka lāpstiņu vai karoti viegli pamaisa, tad pa virsu uzliek Brī un pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī. 

Cep 180 ºC, līdz omlete zeltaini brūna. Gatavo omleti sadala daļās un saliek šķīvjos, klāt var pasniegt zaļos salātus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.