Citrona dzimtene ir Indija. Jogi šo augli dēvē par unikālu līdzekli veselības uzturēšanai un iesaka dienā apēst vienu citronu vai izdzert viena augļa sulu. Turcijā un Bulgārijā populārs ir jaunības eliksīrs – samaisa citrona sulu, medu un saulespuķu eļļu (2:4:1) un dzer pa 1 tējkarotei tukšā dūšā. Kulinārijā citrons vienlīdz labi sader gan ar gaļu, gan zivi. Bet jo īpaši auglis bagātina desertu

Sastāvdaļas

  • 1 citrons
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze skābā krējuma
  • ⅔ glāzes cukura
  • 2 olas
  • pusglāze augu eļļas
  • pusglāze pūdercukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • pustējkarote vanilīna
  • pustējkarote sāls

Pagatavošana

Traukā sakuļ olas, pakāpeniski pievienojot cukuru un vanilīnu. Pēc tam pielej eļļu. 

Citā bļodā cītīgi samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno uz smalkas rīves sarīvētu citrona miziņu. Krējumu pieliek olu masai. 

Abus maisījumus savieno, samaisa.

 Mazajās formiņās, kas pirms tam ietaukotas ar eļļu, liek mīklu, bet ne līdz pašai augšai, jo cepoties mafini pacelsies. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes.

Kad mafini mazliet atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru. 

Citroni.

Uzziņa

  • Vislabākie ir spilgtas krāsas cieti un smagi citroni ar plānu miziņu. Vairāk sulas varēs izspiest, ja pirms sagriešanas augli, viegli paspiežot, paripinās pa galda virsmu.
  • Nopērkot daudz citronu ar atlaidi, izspiesto citronu sulu salej saldējamos trauciņos un sasaldē. Šādus citronledus gabaliņus izmanto ne tikai pie kokteiļiem, bet arī pieliek karstai tējai. 
  • Ja vajadzīgi tikai daži sulas pilieni, auglī iedur ar asu irbuli un izspiež vajadzīgo sulas daudzumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.