Viegli, bet vienlaikus pietiekami sātīgi salāti, kur tunča garšu papildina pikantais vīna etiķis.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kārba savā sulā konservēta tunča

  • puskārba melno olīvu

  • 2 tomāti

  • sarkanais sīpols

  • citrons

  • ķiploka daiviņa

  • 2 cieti vārītas olas (vai 4 paipalu oliņas)

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas

  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa

  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu un pētersīļu

  • timiāns

  • malti melnie pipari

  • sāls


Pagatavošana

Tomātus un olas sagriež daiviņās (paipalu olas pārgriež uz pusēm). Pievieno gredzenos sagrieztu sīpolu, olīvas, gabaliņos sadalītu tunci, kas iepriekš sajaukts ar zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku. 

Sajauc vīna etiķi, puscitrona sulu un eļļu, pieber sāli, piparus, pārlej salātiem. 

Dekorē ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar timiāna lapiņām.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.