Viegli, bet vienlaikus pietiekami sātīgi salāti, kur tunča garšu papildina pikantais vīna etiķis.
Sastāvdaļas
- 1 kārba savā sulā konservēta tunča
- puskārba melno olīvu
- 2 tomāti
- sarkanais sīpols
- citrons
- ķiploka daiviņa
- 2 cieti vārītas olas (vai 4 paipalu oliņas)
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa
- 1 ēdamkarote sasmalcinātu diļļu un pētersīļu
- timiāns
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Tomātus un olas sagriež daiviņās (paipalu olas pārgriež uz pusēm). Pievieno gredzenos sagrieztu sīpolu, olīvas, gabaliņos sadalītu tunci, kas iepriekš sajaukts ar zaļumiem un sasmalcinātu ķiploku.
Sajauc vīna etiķi, puscitrona sulu un eļļu, pieber sāli, piparus, pārlej salātiem.
Dekorē ar citrona šķēlītēm, pārkaisa ar timiāna lapiņām.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu