Bagātināti ar auzu pārslām cukīni plāceņi garšos lieliski!
Sastāvdaļas
- 500 g cukīni
- 150 g auzu pārslu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- Pētersīļi
- 3 ēdamkarotes saulespuķu sēklu
- 60 g siera
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes rīvmaizes
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Cukīni sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves, pievieno auzu pārslas un samaisa.
- Sīpolus sasmalcina. Ķiploku daiviņas sasmalcina. Pētersīļus smalki sasmalcina. Saulespuķu sēklas apgrauzdē uz sausas pannas. Sieru sarīvē smalkās skaidiņās.
- Pannā uzkarsē sviestu, apcep sīpolus, ķiploku un 1 ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu. Apceptos garšaugus pievieno cukīni.
- Cukīni masai pievieno pārējās sastāvdaļas, visu rūpīgi samaisa un mīklai ļauj 30 minūtes nobriest.
- Uz sakarsētas pannas liek nelielus plāceņus un cep no abām pusēm zeltainus.
- Cukīni plāceņus pasniedz ar grieķu jogurta vai krējuma mērci. Var pievienot arī sasmalcinātos pētersīļus.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu