Kartupeļu pankūkas ir sātīgas. Īpaši gardas tās ir, ja var ēst tikko saceptas ar kraukšķīgu maliņu. Pusi kartupeļu var aizstāt ar cukīni, kabaci, patisonu vai ķirbi.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 250 g kartupeļu
  • 250 g kabača (ķirbja vai
  • patisona) mīkstuma
  • 1 ola
  • 40 g miltu
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, noskalo un sarīvē biezenī. Kabača mīkstumu bez mizas un sēklām sarīvē skaidiņās uz rupjās dārzeņu rīves. Kartupeļu biezeni un kabaču skaidiņas sajauc bļodā. Pievieno olu, sāli, miltus un samaisa.
  2. Pannu sakarsē un ietauko. Ar karoti liek mīklu un cep zeltainas pankūkas no abām pusēm.
  3. Kartupeļu un kabaču pankūkas ēd ar skābo krējumu, grieķu jogurtu vai brūkleņu ievārījumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.