Lieldienās var svinēt pavasara saulgriežus, svētīt Kristus atdzimšanu vai vienkārši baudīt garās brīvdienas. Šis ir laiks, kad pulcēties ģimenēm un iet ciemos. Bet, ja sanāk viesi, vienmēr ir cienasts. Iedvesmai - gaisīga bezē kūka.

Reklāma

Sastāvdaļas

Bezē kārtām


  •  8 olu baltumi 

  •  500 g cukura

  •  3 ml (pāris piles) apelsīnu esences

  • 3 g dzeltenās krāsas 

  • 20 g kartupeļu cietes 


Krēmam

  • 500 g maskarpones siera 

  • 300 ml 35% saldā krējuma 

  • 100 g olu liķiera 

  • 200 g cukura 


Dekoram


  •  200 g šokolādes krēma (nopērkams veikalā) 

  •  100 g piena šokolādes 

  • 150 g marcipāna olu 


Pagatavošana

Gatavo bezē kārtas. Olu baltumus saputo ar cukuru, pievieno apelsīnu esenci, pārtikas krāsu un kartupeļu cieti. Masu sadala divās daļās. Uz cepamā papīra iezīmē divus apmēram 28 cm diametra apļus. Viena apļa viducī iezīmē mazāku, apmēram 10 cm apli. Kūkas pamatnei masu izklāj uz visa apļa, bet otrajai kārtai būs caurums vidū. Cep 2,5 stundas +100 °C temperatūrā, pēc tam atdzesē. 


Krēmam saldo krējumu saputo ar cukuru, piejauc maskarpones sieru un olu liķieri. 


Uz kūkas pamatnes ziež krēmu, virs tā – šokolādes krēma kārtiņu un uzliek ripu ar cauro vidu. 


Dekorēšanai paredzēto šokolādi izkausē ūdens peldē, iepilda pergamenta tūtiņā, kam nogriež galu, un uz baltā bezē zīmē ornamentus. 


Kūkas vidū izveidotajā iedobē pilda krēmu, šokolādi un marcipāna oliņas. 


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu