Kā stāsta šefpavārs Mārtiņš Sirmais, Latvijā lielākoties veikalos ir nopērkams pudeļu ķirbis un Hokkaido ķirbis – no tiem viņš TV kanāla 360 raidījumā “Dr. Sirmais” iesaka izvēlēties otro variantu, jo, lai gan pēc izskata tas nav tik glīts, garša būs daudz labāka.
Ko tam likt klāt? Sirmais svaigumam iesaka pievienot mazliet timiāna lapas, riekstu garšai lazdu un Indijas riekstu sviestu, kā arī apelsīnu sulu un mizu.
Sirmais māca – ja tu ber garšvielas pa taisno uz dārzeņiem, gaļas utt., tad tās uzreiz pielīp tur, kur nokritušas, bet, ja garšvielas iemaisīsi kādā taukvielā, tad tās nonāks vienmērīgi pa visu ēdienu. Kāpēc izvēlēties Hokkaido ķirbi? Jo tas apcepsies smuki brūns, bet iekšiņa būs palikusi vēl ar svaigu garšu.
VIDEO:
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu