Iestājoties pavasarim, galdā aizvien biežāk gribas celt ēdienu dabas atdzimšanas košajās krāsās – turklāt tā, lai maltīte ne tikai priecētu acis, bet sniegtu enerģiju, kas apsīkusi garajos rudens un ziemas mēnešos. Lai izdodas iepriecināt sevi un savus mīļos ar košu un pavasarīgi klātu galdu, izmantojot receptes no žurnāla "Padoms Rokā" krājumiem!

Sastāvdaļas (4 personām)

Kolrābis, sarkanā biete, ceturtā daļa Ķīnas kāposta (zaļā daļa), sarkanais sīpols, rutks, 100 g skābu kāpostu, 3 siļķu filejas, kārbiņa grieķu jogurta, daiviņa ķiploka, zaļie lociņi, kressalāti vai citi zaļumi, diedzējumi, linsēklu eļļa dārzeņu apslacīšanai, puse citrona, cukurs, sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

1. Pusi kolrābja un svaigu bieti sašķēlē ļoti plānās ripās (var izmantot rīku, ar ko mizo dārzeņus). 

Bieti pārslaka ar citrona sulu, uzbārsta cukuru un sāli, atstāj uz mirkli iemarinēties.

2. Atlikušo pusi kolrābja, rutku, sarkano sīpolu un Ķīnas kāposta zaļo daļu sagriež plānās strēmelēs – tādās kā griezti skābie kāposti, lai tie vienmērīgi sajauktos ar citiem dārzeņiem.

3. Visu samaisa, pievieno mazliet sāls un piparu, pārslaka ar eļļu.

4. Biezajā grieķu jogurtā liek sasmalcinātu ķiploku, piepilina citrona sulu, visu samaisa.

5. Siļķi sagriež. Pasniedz ar jogurta mērci un dārzeņu kārtojumu – kārto kolrābja plānās ripas, virsū daļu salātu, pārliek ar biešu ripām. Virsū tām atkal daļu salātu un atkal kolrābju ripas. Dāsni pārbārsta ar lociņiem, kressalātiem, diedzējumiem.

Diedzējumi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.