Viegls un veselīgs ēdiens, ar ko dažādot brokastu vai pusdienu maltīti. Vienā olā ir aptuveni 70 kaloriju, tāpēc var precīzi zināt, cik daudz kaloriju organisms uzņem.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • svaigu salātu maisījums
  • kressalāti pārkaisīšanai

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 2 tējkarotes sinepju
  • 3 tējkarotes vīna balzametiķa
  • malti melnie pipari
  • sāls

Olu vārīšanai:

  • 1 l ūdens
  • 2 tējkarotes galda etiķa
  • 1 tējkarote sāls

Salātus noskalo un saplucina. Mērcei sajauc eļļu, sinepes, vīna balzametiķi, piparus un sāli. Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens.

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno galda etiķi un sāli. 

Olas pa vienai pārsit, liek krūzītē un lēni ielaiž ūdenī. Samazina liesmu, lai ūdens tikko burbuļotu. 

Vāra 3–4 minūtes, līdz olas sasniegušas vēlamo gatavību.

Salātus kārto uz šķīvjiem. Pārlej ar sagatavoto mērci. Uz salātiem liek bez čaumalas vārītās olas. Pārkaisa ar kressalātiem. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Zini!

  • Apēdot vienu olu, organisms uzņem olbaltumvielas, neaizvietojamās aminoskābes, selēnu, fosforu un B12 vitamīnu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.