Kraukšķīga cukīni uzkoda, kas jāēd uzreiz pēc pagatavošanas. Uzkoda gatavojas tik ātri, ka dārzeņi nespēj kļūt mīksti, tie ir svaigi un sulīgi karstās tempuras mīklas iekšienē.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 3 nelieli cukīni
- 500 ml kukurūzas eļļas
Tempuras mīklai
- 1 glāze kviešu miltu
- 1/3 glāzes kukurūzas miltu
- 20 ml ļoti auksta gāzētā ūdens
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana
- Tempuras mīklai kviešu un kukurūzas miltus iesijā lielā bļodā, pielej gāzēto ūdeni, pieber sāli un maltos piparus, tad visu samaisa, līdz veidojas vienmērīga mīkla, kuras konsistence atgādina skābo krējumu.
- Cukīni sagriež 1 cm biezās slīpās šķēlēs. Cukīni šķēles samērc mīklā.
- Vokpannā lej kukurūzas eļļu un uzkarsē. Verdošajā eļļā pa vienai liek mīklā izmērcētās cukīni šķēles, līdz tās noklāj vienā kārtā eļļas virsmu. Vāra, līdz mīkla kļūst zeltaina. Gatavās cukīni šķēles liek uz papīra dvieļa un notecina lieko eļļu.
- Gatavie cukīni tempuras mīklā jāpasniedz uzreiz, kamēr mīkla ir kraukšķīga.