Kad kabaču daudz, var pamēģināt ne tikai klasiskās receptes, bet arī ko jestrāku, piemēram, kabacīti kombinācijā ar citronu un ingveru. Turklāt ievārījuma recepte ir ar salīdzinoši nelielu cukura daudzumu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg kabaču
  • 1 liels citrons
  • 50 g ingvera saknes
  • 300 g cukura

Pagatavošana

Kabaci nomizo, izņem sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos. Liek katlā, uzlej nedaudz ūdens, uzliek vāku un sautē 10 minūtes. Ingvera sakni nomizo un smalki sarīvē. 

Citronu ar visu mizu sagriež mazos gabaliņos. Aptuveni 200 ml ūdens (vai mazāk, ja kabacis sulīgs) savāra ar ingveru un citronu, uzlej kabacim. 

Vāra uz mazas uguns, bieži apmaisot, kamēr gabaliņi tikpat kā izšķīduši. Karstu sapilda burciņās.

Citroni.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.