Lai nu par ko, bet par kabaču ražu nevienu mazdārziņa saimnieci nedzird sūkstāmies. Drīzāk notiek pretējais – šie gurķa radinieki tiek piedāvāti darbabiedriem, radiem, kaimiņiem, jo paši vairs nespēj bagātīgo ražu notiesāt. No kabačiem var ne vien pagatavot veselīgus un garšīgus ēdienus, bet arī salātus ziemai. Piemēram, kabačus tomātu sulā.
Sastāvdaļas
- 3 kg kabaču
- 150 g tomātu pastas
- 1–2 saldās paprikas
- 1 čili
- 1 l ūdens
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote sāls
- 100 ml 9% galda etiķa
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- saišķis zaļumu (dilles, pētersīļi)
- smaržīgie pipari
- 1–2 tējkarote malto melno piparu
Pagatavošana
Nomazgātus kabačus sagriež aptuveni 10 mm biezās ripiņās. Paprikai izņem sēklotni, sagriež salmiņos.
Ūdenim pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi, tomātu pastu un uzvāra.
Tad pievieno garšvielas, kabačus, papriku un zem vāka uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Pēc tam pieliek sagrieztu ķiploku, zaļumus un vēl vāra 3–5 minūtes. Pilda izkarsētās burkās un aizvāko.