Aromātiskajos un sātīgajos kēksiņos nav ne grama miltu.

Reklāma

Sastāvdaļas 8 porcijām


  • 3 vidēji burkāni

  • ½ paprikas

  • 100 g konservētu zirnīšu

  • 5 ēdamkarotes konservētas kukurūzas

  • 2 ēdamkarotes sviesta

  • 6 olas

  • 120 g siera

  • ½ tējkarotes maltu melno piparu

  • ½– 1 tējkarote sāls


Pagatavošana

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves un apcep sviestā. Papriku smalki sagriež un samaisa ar apceptajiem burkāniem, kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Masu pilda kēksu silikona veidnēs, lai tā aizņem aptuveni ⅔ tilpuma. Bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas, pieber sāli un melnos piparus. 

Virs dārzeņiem liek 2–3 ēdamkarotes olu masas un virspusē bagātīgi uzbārsta sarīvētu sieru. 

Cep +190 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz kēksi ir zeltaini brūni. Tad tos atdzesē un izņem no veidnēm. Pasniedz, pārkaisītus ar zaļumiem.