Kad svaigu ogu ēsts pietiekami, laiks palutināt savējos ar kādu desertu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g aveņu
  • 2 olu baltumi
  • 50 g cukura

Mērcei

  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 ml piena
  • 2 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote vanilīncukura

Pagatavošana

Olu baltumus saputo stingrās putās. Nepārtraucot putošanu, pa daļām ber klāt cukuru un puto, līdz masa ir bieza un stingra. Masā iecilā avenes (pēc patikas avenēm var pievienot citas ogas), liek ietaukotā veidnē (22 cm diametrs) un cep 190-200 °C 15-20 minūtes, līdz kūkas virpuse viegli apbrūnējusi.

Pagatavo vaniļas mērci: ar cukuru un vanilīncukuru sajauktiem olu dzeltenumiem maisot pielej uzvārītu pienu un, nepārtraukti maisot, lēni karsē (bet neuzvāra!), līdz mērce nedaudz sabiezē. Atdziestot tā kļūs vēl biezāka.

Aveņu kūku ēd siltu vai aukstu ar vaniļas mērci.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV dārza darbu kalendāra vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un reizi nedēļā saņem LASI.LV atlasītus rakstus par dārza, dabas, recepšu tematiku.

Ko tu saņemsi:

🌱 Noderīgus padomus par dārza un mājas kopšanu, aktuālo dārza darbu kalendāru
🍏 Sezonālas un veselīgas receptes
🐾 Ieteikumus par mājdzīvnieku aprūpi
🌿 Stāstus par Latvijas dabu un vidi
⚖️ Praktisku informāciju par tiesībām un ikdienas jautājumiem