Zivis ir jāēd, tādēļ iedvesmai - cepts lasis maigā medus un sinepju mērcē. Jāatceras, kas cepot zivs gabaliņus uz otru pusi neapgriežam.
Sastāvdaļas
- 4 laša filejas gabaliņi (4 porcijas)
- 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
- 1 ēdamkarote medus
- 1/4 tējkarotes sāls
- šķipsna maltu melno piparu
Salātiem:
- sarkans ābols
- daži ķirštomātiņi
- 2 ēdamkarotes vīna etiķa
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- sāls, pipari (pēc garšas)
- lapu salāti
Pagatavošana
Samaisa medu, sinepes, sāli un piparus. Laša gabalus liek karstumizturīgā traukā, pārlej mērci un cep cepeškrāsnī 180 grādos 15–20 minūtes. Laša gabaliņus uz otru pusi neapgriež.
Ābolu sagriež stienīšos, tomātiņus pārgriež uz pusēm. Bļodā samaisa etiķi, olīveļļu, sāli, piparus. Pievieno sagrieztas salātu lapas, ābolus, tomātus un samaisa.
Zaļumi un citrons dekorācijai.
Pirms zivtiņas ēšanas uzspiež tai citrona sulu.
Kā izvēlēties zivi
- Iespiežot ar pirkstu mīkstumā, nedrīkst palikt iedobe. Laba zivs ir stingra.
- Zivs acīm jābūt skaidrām un dzidrām. Ja acis ir blāvas, stiklainas, pārmēru spīdīgas, tad zivs noteikti nav pirmā svaiguma.
- Saldēšanas procesā zivis zaudē līdz pat 70% olbaltumvielu.
Pēc atlaidināšanas zivs kļūst švammīga – mainās gaļas struktūra.
- Izķidātas svaigas zivis var uzglabāt ledusskapī 3–4 dienas.