Zivis ir jāēd, tādēļ iedvesmai - cepts lasis maigā medus un sinepju mērcē. Jāatceras, kas cepot zivs gabaliņus uz otru pusi neapgriežam.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 laša filejas gabaliņi (4 porcijas)
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • šķipsna maltu melno piparu

Salātiem:

  • sarkans ābols
  • daži ķirštomātiņi
  • 2 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls, pipari (pēc garšas)
  • lapu salāti

Pagatavošana

Samaisa medu, sinepes, sāli un piparus. Laša gabalus liek karstumizturīgā traukā, pārlej mērci un cep cepeškrāsnī 180 grādos 15–20 minūtes. Laša gabaliņus uz otru pusi neapgriež.

Ābolu sagriež stienīšos, tomātiņus pārgriež uz pusēm. Bļodā samaisa etiķi, olīveļļu, sāli, piparus. Pievieno sagrieztas salātu lapas, ābolus, tomātus un samaisa.

Zaļumi un citrons dekorācijai. 

Pirms zivtiņas ēšanas uzspiež tai citrona sulu.

Lasis medus–sinepju mērcē.

Kā izvēlēties zivi

  • Iespiežot ar pirkstu mīkstumā, nedrīkst palikt iedobe. Laba zivs ir stingra.
Lasis.
  • Zivs acīm jābūt skaidrām un dzidrām. Ja acis ir blāvas, stiklainas, pārmēru spīdīgas, tad zivs noteikti nav pirmā svaiguma.
  • Saldēšanas procesā zivis zaudē līdz pat 70% olbaltumvielu. 

Pēc atlaidināšanas zivs kļūst švammīga – mainās gaļas struktūra.

  • Izķidātas svaigas zivis var uzglabāt ledusskapī 3–4 dienas. 

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.