Svaigi lasītas sēnes, protams, būtu vislabākās, bet, ja tādu vēl nav, derēs arī šampinjoni.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 8 lieli kartupeļi
  • 200 g sēņu
  • 2 paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 2–3 pētersīļa zariņi
  • cietais siers pārkaisīšanai
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Kartupeļus nomazgā un izvāra ar visu mizu. Paprikas un sīpolu sīki sagriež. Pannā uzkarsētā eļļā viegli apcep sagrieztas sēnes, papriku, sīpolus un svaigi sakapātus pētersīļus.

Kad kartupeļi izvārījušies, tos izgrebj gandrīz līdz miziņai, masu pievieno apceptajiem dārzeņiem un sēnēm, visu samaisa un pilda izgrebtajos kartupeļos. 

Pildījumam uzbārsta sarīvētu cieto sieru un cep cepeškrāsnī 180–200 ºC aptuveni