Ietīt var visu ko, lai tikai ir, kur ietīt. Ievīstīto produktu gatavošanas tradīcijas ir ļoti dažādas, piemēram, armēņu dolma, japāņu suši, meksikāņu tako u.t.t. Iedvesmai - veģetāro kāpostu tīteņu recepte ( klasiskajā variantā apcepam malto gaļu kopā ar vārītajiem rīsiem.)

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kāpostgalva
  • 800 g tomātu
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 50 g kaltētu tomātu eļļā
  • 125 g rīsu
  • karijs
  • kaltēts oregano
  • svaigs baziliks
  • sāls, malti melnie pipari
  • 3 ēdamkarotes baltvīna vai citrona sulas
  • olīveļļa

Pagatavošana

Kāpostgalvu 5 minūtes blanšē vieglā sālsūdenī. Notecina, noņem lapas.

Gatavo pildījumu. Sakarsētā eļļā uz pannas pasutina smalki sagrieztu sīpolu, 2 ķiploka daiviņas un kaltētos tomātus. Iemaisa rīsus, kariju, oregano, sāli un maisot pacep, tad pielej ūdeni, uzliek vāku un sautē, līdz rīsi gandrīz mīksti.

Blanšē tomātus, nomizo un sagriež gabaliņos. Ap 1/3 sagriezto tomātu liek pannā pie rīsiem. Samaisa, uzkarsē.

Ņem kāpostu lapas (mazākās var likt pa divām), uz tām ar karoti vienā malā liek pildījumu, tin rullītī, ielokot sānu malas, lai sanāk tīstoklis. Var aizlocīt kā aploksni. Tīstokļus liek dziļā cepampannā citu pie cita vai ar locījumu apakšā.

Pārējos tomātus un sasmalcinātos ķiplokus samaisa ar divām ēdamkarotēm eļļas, pielej vīnu vai citrona sulu un pārlej kāpostu tīteņiem.

Liek 200 oC karstā cepeškrāsnī un cep/sutina 50–60 minūtes.

Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātām bazilika lapiņām.

Kāpostlapa.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu