Ķirbja šķēles var pasniegt kā piedevas cepetim, savukārt, ja tās sagrieztas mazākos gabalos, tad var pasniegt kā uzkodu. Ja ķirbi sablendē, tad var izmantot kā biezeni piedevām – vai kā DIP mērci dārzeņu vai čipsu iemērkšanai.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg dzeltenā vai oranžā ķirbja
  • 2 tējkarotes koriandra sēklu
  • 2 tējkarotes kaltētas raudenes jeb oregano
  • ½ tējkarotes fenheļa sēklu
  • 1 tējkarote čili pārslu
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

Pagatavošana

  1. Ķirbim izņem sēklas un sagriež 2,5 cm biezās šķēlēs.
  2. Miezerī ber koriandra sēklas, raudeni jeb oregano, fenheļa sēklas, čili pārslas, sāli, piparus un visu ar piestu saberž pulverī. Tad pievieno ķiploka daiviņu un saberž ar sausajām garšvielām. Garšvielas saber bļodiņā, tām pievieno olīveļļu un visu sajauc.
  3. Katru ķirbja šķēli apziež ar garšvielu un eļļas maisījumu. Ķirbja šķēles sakārto ar cepamo papīru izklātā cepešpannā.
  4. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 ºC, tad liek cepešpannu ar ķirbja šķēlēm un cep 30–40 minūtes, līdz ķirbis ir izcepies.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.