Restorānu šefpavāriem jābūt ļoti radošiem, lai ēdējus arvien pārsteigtu ar kaut ko jaunu. Viņi gan rada jaunu ēdienu receptes, gan restorāna ēdienkartē iekļauj jau pārbaudītas vērtības. Lūk, kādu sezonai atbilstīgu recepti piedāvā Kuldīgas restorāna "Kopa" šefpavārs Žanis Raivo Behmanis.
Fritēti jaunie kartupeļi
Sastāvdaļas
- jaunie kartupeļi
- kartupeļu vai kukurūzas ciete
- olīveļļa
- citronu sula
- cietais siers
- drupināti rieksti
- savvaļas zaļumi
Pagatavošana
Kartupeļus novāra, nokāš un nosusina. Viegli uzspiež kartupeļiem ar roku, līdz tie nedaudz saplacinās.
Tad tos apviļā kartupeļu vai kukurūzas cietē un fritē, līdz kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
Pēc tam nedaudz apslaka ar olīveļļu un citronu sulu, uzrīvē cieto sieru un uzbārsta drupinātus riekstus. Dekorē ar savvaļas zaļumiem: gārsu, upes kresēm un upesmētrām.